top of page

Vauvahieronta

Vuosisatoja vauvahieronta on ollut luonnollista vauvan päivittäisessä hoidossa. Erityisesti  itämaisissa kulttuureissa, mutta myös Afrikassa on hierottu vauvoja. Yksi kehon tärkeimmistä tehtävistä on tuntoaistina toimiminen. Saamme ihon kautta tietää esimerkiksi sen, onko kylmä vai lämmin. Tuntoaisti voi välittää niin paljon enemmänkin. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihokosketus on erittäin tärkeää ihmiselle ja jopa elintärkeää pienelle lapselle.

Syntymä on suuri muutos ja stressitilakin vauvalle. Loppuraskauden ja synnytyksen aikana vauvan niskat joutuvat paineen alle. Pienillä vauvoilla voi esiintyä synnytyksestä johtuvia lihaskireyksiä tai stressitiloja, jotka voivat aiheuttaa kipuja, särkyjä, jäykkyyttä ja ruoansulatusongelmia, niin kuin aikuisillakin.

Lempeä vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta rentouttaa ja rauhoittaa vauvaa, vapauttaa lihasjännityksiä ja parantaa unen laatua. Se myös tasapainottaa hermostoa ja helpottaa ruuansulatusta. Hoito on vauvalle miellyttävää, lempeää ja tehokasta. Vauvat ovat herkkiä ja reagoivat hoitoon nopeammin kuin aikuiset, jo ensimmäisen kerran jälkeen nähdään yleensä helpotusta. Ensimmäiset hoidot pyritään antamaan 3-7 päivän välein. 1-4 kertaa riittää yleensä vatsavaivojen nujertamiseen ja helpottamaan vauvan oloa. Perheelle annettavat kotihoito-ohjeet saattavat myös rauhoittaa tilannetta.

Olen opiskellut vyöhyketerapian lisäksi vauvahierontakurssin kesällä 2016 sekä jatkokurssin syksyllä 2017.

 

bottom of page